I forbindelse med forberedelser til Clutch-kurset prøvde jeg meg fram med ulike varianter av fyllmønstre. Disse er det kjapt å variere i 5D QuiltDesign Creator.

Dette fyllmønsteret har jeg brukt for flere år siden, men ikke rukket å brodere ut på noen veskemodell nå. Det har derimot Beryl og hun har sendt meg bilde av sin påbegynte clutch.

Lekker, eller hva?

Beryl har vist meg veska ferdig. Den er montert som alle de andre "clutchene", men uten hank. Hun skulle bruke den til "sminkesaker". Og det hender jo ikke så sjelden at vi gjerne vil ha en litt større sminkepung. Den er skikkelig lekker! Og siden jeg er minst like glad i rosa som Beryl, kunne jeg godt tenkt meg den selv. Må kanskje sette i gang brodermaskinen igjen?....

Fyllmønsteret framkommer i 5D QuiltDesign Creator ved at du velger "Motif Fill" og legger inn de egenskapene du finner under her:

Så vidt jeg vet er dette de største sirklene du kan få fram (iallfall blant de ferdige motivene) og de gir da også en åpen og flott quilting. Vil du ha tettere quilting, legger du inn mindre sirkler. Husk bare at sirklene i motiv 1 og motiv 2 må være like store.
Hvis noen av dere prøver dette, blir jeg kjempeglad for å få bilder! Kanskje jeg kan få lov til å vise det fram her også?