I helgen koste jeg meg på Polarquilt i Bodø, holdt kurs på brodert clutch. Elisabeth har fortalt om det på Facebook. Tusen takk for meg!
Et av de spørsmålene som dukket opp var: " Hvordan finner jeg det hjertedesignet bildet viser etter at jeg har installert 5D QuiltDesign Creator?"
  
Jeg skjønner godt at det spørsmålet kommer opp og det er ikke første gang heller. For godsakene som følger med 5DQuiltDesign Creator er veldig godt gjemt i mappestruktur. Jeg skal gjerne prøve meg på å klargjøre dette. Men vær klar over at det som følger bare gjelder etter en standard installering. Mao; dersom du av en eller annen grunn har valgt en annen mappestruktur enn den som programmet og Windows foreslår, så vil ting se annerledes ut.

Programmet installeres i en mappe med navn 5DQuiltDesign. Den ligger igjen i en mappe som heter VSMSoftware, under programmer (den samme mappen som du evt. vil finne programmer  fra 5D Embroidery System i):


Det er imidlertid ikke der du finner broderiene som følger med. De finner du i nok en mappe med navn 5DQuiltDesign, under dine Dokumenter:Du må så gå videre inn i "Samples" og velge "Stitch".


Men det er ikke slutt med det. Inni der finner du også mange mapper - med veldig mye fint(!). Skal du ha tak i hjertet, må du åpne mappen med navn "Stitch2".


Husk også at den beste måten å se på disse godsakene er å bruke "View"(fotoapparatet) inne i 5D QuiltDesign Creator. Med denne funksjonen kan du nemlig få opp oversikter over BÅDE tegninger fra programmet (4qb-filer) OG broderier. Hjertet er forøvrig kun å finne som broderi, ikke som 4qb-fil. (Du vil derfor ikke kunne redigere det i så stor grad.)

   
Hjertemotivet er det samme som jeg brukte da jeg broderte lomma på veskenettet jeg viste for en stund siden:Det er også det samme motivet som du finner på den ene av de to putene jeg sydde til Husqvarna Vikings emballasje:

Broderiet som følger med programmet er tilpasset ramme med bredde 200mm. Men hjertet på puta er brodert med den aller største rammen med mål 350mm x 360mm (Grand Dream Hoop fra Pfaff eller Majestic Hoop fra Husqvarna Viking). Siden dette er et ganske tykt quiltebroderi, er det nødvendig å snu rammen mye mer enn én gang underveis. Broderiet til den store rammen er derfor både stingsatt og brodert på en ganske utradisjonell måte
Jeg har litt lyst til å lage et kurs på dette store hjertet en gang. "Time will Show!"