Mitt nye leketøy tar mye tid om dagen. Men resultatet av det er at dingsen begynner å bli mye mer enn et leketøy, den er et superdupert redskap. På sikt har jeg faktisk stor tro på at jeg vil SPARE tid på å bruke dingsen. (Det kan jeg ikke skryte på meg nå om dagen. Men så er det ferietider også, da. Og jeg blitt lett revet med av nye knotter........)

Jeg ble vilt begeistret da jeg oppdaget tegneegenskapene Ipad'en har! Vanligvis skriver jeg stort sett om maskinbroderi og alle godsakene vi kan få kjøpt til det bruket. Og jeg mener ikke at alle må ha en Ipad! Men for all del; har du allerede en, så bruk den til å ta vare på alle de gode ideene dine!

Jeg har forstått at det finnes mange gode applikasjoner for tegning der du kan skissere noe "i farta" for så å lagre skissen som bilde i et format som broderprogrammene virkelig liker. Det er til dette jeg kommer til å bruke tegnemulighetene.

Det flotte kunstverket som du ser over, har jeg tegnet i en applikasjon som heter Inkpad. Der kan du lage vektorgrafikk og lagre i flere formater. For å få overført kunstverkene til broderprogrammene, bruker jeg Dropbox. Det er en ekstern server (på nettet, altså), der hver og en får tildelt gratis "lagerrom". Så kan du gå inn fra pc'en din og hente ut bildene fra det samme lageret. Det samme prinsippet brukes forøvrig til både fotografier og tekst.

Motivet over er beskjedent nok. Men på ren trass har jeg brukt det som utgangspunkt for et nytt broderi. Seinere skal jeg fortelle om hvordan dette bildet kan brukes både i 5D Design Creator (som jeg har gjort her) og i 5D QuiltDesign Cretor.