The embroidery was made from an IPad drawing.

The embroidery was made from an IPad drawing.
Det ble ny mappe til Ipad'en av den broderte prøven min. Har egentlig sydd en tidligere (http://mfjdesign.blogspot.no/2012/07/etui-til-ipad-quiltet-i-broderramme-med.html), men den ble ørlite trangere enn jeg likte. Så den får jeg bruke til noe annet.
Broderiet er lagd i 5D Design Creator kombinert med 5D Embroidery Extra. Utgangspunktet var tegningen fra app'en Inkpad:
The drawing was made in Inkpad, an Ipad App.
Da denne tegningen kom fram på brettet (ved ren prøving og feiling), tenkte jeg umiddelbart på "Gradient Fill" i 5D Design Creator. I dette tilfellet foretrakk jeg å bruke vektorgrafikk og brukte derfor bildet bare som en basis, eller skisse. For å kunne importere bildet til programmet som vektorgrafikk, måtte jeg velge svg-format og da blir bare formene bevart. Men det er også nok.
The drawing saved as a svg-file and imported into 5D Design Creator.
Med utgangspunkt i denne skissen lagde jeg 7 sirkelformede objekter. Med unntak av det midterste fylte jeg dem med gradert fyll (" Gradient Fill").
Siden jeg her må rotere objekter for å få fyllmønstrene til å ligge riktig, ville det vært lettere å bare lage én sirkel med gradert fyll og så fortsette i 5D Embroidery Extra. Det var egentlig det jeg gjorde for å komme fram til det endelige resultatet, en "blomst" med 12 kronblader, se under.
I korte trekk endret jeg fasong på én sirkel og slettet de fem andre. Deretter fortsatte jeg med Encore i 5D Embroidery Extra.
5D Embroidery Extra, use of "Encore".
c
Her er det bare de sorte stavene og sirkelen i midten som mangler. (Sirkelen må iallfall ikke være markert mens jeg bruker Encore, da blir det 12 av den også! Jeg valgte å lime den inn etterpå.) Stavene lagde jeg også bare én av i 5D Design Creator og deretter en full sirkel bestående av 24 stk. i 5D Embroidery Extra, Encore. Sirkelen sentreres over resten av motivet.
The finished design.
Siden utgangspunktet var en tegning fra Ipad'en, var det artig å bruke broderiet på et IPad-etui.