Cushions with trapunto quilted designs. Originally I designed the embroideries as large as this, to be embroidered in the Creative Grand Dream Hoop from Pfaff or the Designer Majestic Hoop from Husqvarna Viking. The embroidery designs are included in 5D QuiltDesign Creator in a smaller version.
Endelig ble det vår tur! Nå har jeg sydd ferdig et putesett til, denne gangen til vår egen sofa!
Det er unektelig en del jobb med dem, men veldig artig å sy. Jeg har sydd tre sett av disse putene i løpet av dette året, men har ikke rukket å bli lei.

Dersom du har 5D QuiltDesign Creator, kan jeg fortelle at de to quiltemotivene ble lagt inn som ferdige broderier de, med det unntaket at de er beregnet for en ramme med bredde 200mm. Jeg har som du sikkert aner, brodert putenes midtmotiv i ramma med mål 360mm x 350mm. (Pfaff: Creative Grand Dream Hoop og Husqvarna Viking: Designer Majestic Hoop.)
Med bord i Flying Geese rundt motivene, er putene akkurat store nok til å fylles med 50cm x 50cm dunpute. Dunputene gitt dem en herlig og bløt form, jeg har kjøpt mine (og flere til!) hos Quiltefryd.
Flying Geese borden på puta med hjerte er ganske tradisjonell, bortsett fra at jeg har sydd bordene i broderrammen. Borden på den andre puta er derimot bare lagd av tråd, med et eneste stoff som bakgrunn. Jeg har blandet 3 tråder på en spesiell måte for å få fram det mønsteret jeg ville.
Nå gleder jeg meg forøvrig til å møte mange av dere på Tønsberg Vandrerhjem på mandag! Tar med putene dit, jeg! Håper det er riktig mange som vil komme på demonstrasjon av 5D QuiltDesign Creator! Og har du ikke meldt deg på, er det sikkert ikke for seint.