Cutwork Needles - In Border

Jeg har sydd meg en ny kjole!
Ganske uvanlig, jeg syr ikke så mye klær lenger akkurat. Men jeg har ofte lyst til å gjøre det, det er nok bare snakk  om prioritering av tid. Da jeg startet å sy på egen hånd (i 12-årsalderen), var det klær og atter klær det gikk på. Jeg husker fortsatt en del av de første “kreasjonene” mine, men har ikke klart å oppspore bilder. Det kunne jo vært interessant…..

Borden nederst på kjolen er hentet fra et nytt broderkort jeg har brukt flere ganger; Pfaff #449, “Art Deco Cutwork”.

Der er det mye fint! Og Cutwork Needles er gjør jobben lettvint. (Jeg skrev om dem i forrige innlegg.) Under ser du Designer Diamond deLuxe i gang med broderingen like etter at alle hullene er “klippet ut” med nålene. Jeg har renset maskinen, lagt vannløselig stabilisering bak arbeidet og så startet maskinen på nytt.

Cutwork Needles used with Diamond deLuxe

Broderiet jeg brukte er dette: Art Deco Cutwork, design #20

Når broderiet sys, lages det merker i begge ender (se de grønne pilene). Disse brukes når borden skal skjøtes. I tillegg bruker jeg alltid presis posisjonering (“Precise Positioning”) til denne typen arbeid. Det er en egenskap på de største brodermaskinen som jeg ikke skjønner hvordan jeg har klart meg uten!

Under ser du et litt mer detaljert bilde av broderiet.

Cutwork Needles - In Border, II

Her kan du se at de relativt store kvadratiske hullene er fylt med en brodert “netting”. Denne ble brodert i den vannløselige stabiliseringen jeg la på etter at hullene var “klippet ut”. Jeg velger alltid en stofflig (og ikke plastaktig) type stabilisering til denne typen jobb, siden den må tåle stor grad av perforering uten å revne. Her er det spesielt viktig, for “nettingen” består av ganske mange sting.

Jeg har kjøpt inn et par nydelige og bløte stoffer, de venter på å bli mer enn en haug med stoff. Men jeg har ikke helt landet på hva det skal bli enda, gitt…..