Jeg holder på å pakke for å dra til Bergen i morgen! Gleder meg til å se igjen kjente ansikter der.
En av de sakene som nok havner i kofferten er denne, relativt store, sminkepungen:
Cosmetic purse, decorated with cross stiches
Etter at jeg var ferdig med å lage mønsteret i sin tid, har jeg selv bare sydd et fåtall av disse. Jeg hadde lagd ganske mange varianter før den endelige versjonen var klar og var vel litt forsynt. Men jeg synes det er veldig hyggelig at andre syr dem. Her om dagen la Sissel ut en rekke bilder om arbeidsgangen under broderingen av sminkepungene også. Tusen takk, Sissel! Og bloggen din er kjempefin!
http://sisselssyglede.blogspot.com/2011/10/sminkepung-i-rammen.html
Den sminkepungen du ser over, er litt større enn normalen, jeg mener å huske at jeg var innom broderiprogrammet en tur før den ble sydd opp. Glidelåsen er gjenbruk fra et avlagt plagg. Jeg har gjerne sprettet ut glidelåser i plagg som er blitt for små til våre to (en gang for lenge siden, små!) sønner, så nå har jeg et lite lager. Glidelåsene er ofte like fine. Hvis de i tillegg er av bra kvalitet og har en eller annen “duppeditt” på drageren, så er jeg snar med sprettekniven.
Har forresten brodert korsstingsborden nylig også, men det har ikke blitt til noe mer enn et broderi. Prøven står fortsatt i rammen. Hensikten var å prøve ut stingkvaliteten på deLuxe-systemet. Jeg broderte på en avlagt dongeribukse, altså et hardt materiale. Og jeg vet at dette broderiet er tett, siden det er flere nålnedslag i hvert enkelt hull hele veien. Det ble helt knall. Cross Stitch Border, Husqvarna Viking Designer Diamond deLuxe
Under ser du et forstørret bilde av stingene i broderiet over, sydd på Designer Diamond deLuxe. Det nye trådfordelingssystemet på maskinen gjør det veldig behagelig å være meg! For det er ikke så mye å si på presisjonen her! Legg merke til at korsstingene sys med flere tråder i samme hull. Det skaper fylde og gjør at broderiet ser nydelig ut. (Likner flere tråder av moulinégarn.) Men for at det skal bli flott, så må stingene faktisk sitte i nøyaktig samme hull som her!
Cross Stitches on Designer Diamond deLuxe, close-up
Ha en riktig god helg, alle sammen! Med det været vi har sett her på Østlandet de siste dagene, så blir det sikkert en syhelg for mange her! Kos dere med det!
Selv ser jeg fram til 4D QuiltDesign Creator kurs hos Quiltekroken i Bergen! Da kan det godt pøse ned for meg også…..