Har begynt med et ganske tidkrevende prosjekt igjen, etter å ha holdt meg til mindre ting en stund. Dette er en gammel duk jeg har fått av moren min. Inspirert av Cindy Needham og, ikke minst, en ny Pfaff PowerQuilter 16.0 Smilefjes fikk jeg lyst til å gjøre om duken til en quilt. Siden dukens broderi ikke er av det tyngste slaget med tanke på arbeidstimer og siden den heller aldri tidligere har kommet i bruk (til tross for at den er fra tidlig 50-tall!), så tok jeg sjansen på å “ommøblere” den.

 

Quilting in the hoop on an old tablecloth.

Opprinnelig hadde jeg tenkt at dette skulle være et prosjekt ene og alene for å øve på frihåndsquilting med PowerQuilter’n. Men så kom jeg på at jeg tidligere har stingsatt noen feather motiver som jeg trodde vil passe utmerket. Og det blir massevis av plass å øve frihåndsquilting på mellom disse broderiene!

Motivene er opprinnelig lagd til Dresden Plate teppet mitt:

The feather motifs were originally digitized to this quilt.

 

Feather motifs designed to fit the empty space in the quilt.

Ved å sette sammen disse feather motivene på en litt annen måte, vil jeg være godt i gang med dukprosjektet. Men jeg trengte en skisse. Jeg tok et par provisoriske bilder av duken og redigerte dem med enkel bilderedigering. Dette bildet dro jeg så med meg inn i 5D QuiltDesign Creator.

Sketch (placement) from 5D QuiltDesign Creator.

I dette tilfellet har jeg brukt modulen 5D QuiltDesign Vision, det er mest nærliggende i sånne tilfeller.
(Mindre quilter kan også visualiseres som et eneste stort element i hovedmodulen. Det er ikke et naturlig valg. Men det kan være lurt noen ganger fordi du da kan benytte symmetriegenskapene som ligger i funksjonen “Multiply”. Denne duken var imidlertid i største laget.)

Jeg trenger ikke mer enn en grov skisse på papir siden motivene ikke skal gå inntil hverandre. Men for å få en viss ide, trengs mål. De er merket av på bildet og de samme målene ble lagt inn da jeg åpnet wizard’en i 5D QuiltDesign Vision.

From the 5D QuiltDesign Vision wizard

From the 5D QuiltDesign Vision wizard

From the 5D QuiltDesign Vision wizard

From the 5D QuiltDesign Vision wizard

From the 5D QuiltDesign Vision wizard
(Her har jeg renget om fra cm til inch.
Programmet kan stilles inn på mm eller inch, men jeg liker det siste best i dette programmet.)

From the 5D QuiltDesign Vision wizard

5D QuiltDesign Vision.

Forøvrig er duken en god del større enn bildet viser, med små broderier ut mot kantene. Jeg har derfor lagt noen feather motiver like utenfor broderiene også. Hva jeg gjør ut mot kantene på duken, vil bare tiden vise. Innen den tid er jeg redd jeg begynner å bli litt lei….. For dette blir et stort prosjekt, det skjønner jeg nå. Smilefjes