Jeg har lagd meg et arkiv mest for eget bruk, på Pinterest. Dette skal fungere som et oppslagsverk over bloggen min, siden jeg aldri finner de innleggene jeg skal når jeg trenger dem som mest.
Mens jeg holdt på med det, fant jeg ut at jeg antagelig aldri har skrevet om dette teppet, til tross for at det tok "vinter og vår" å sy det. Til daglig går det under navnet "Rødt og hvitt teppe". Men det ble opprinnelig døpt noe helt annet:
Navnet kom vel til verden fordi alle de broderte blokkene har motiver som er av typen "kruseduller". I tillegg sydde jeg på 1 1/2 rør perler (- det er mange perler å sy på for hånd!) etter at quilten var ferdig. Det var sommerens håndsømsprosjekt, så vidt jeg husker.
Alle blokkene i quilten er både sydd og quiltet helt ferdige i ramma.
Jeg tegnet teppet i Electric Quilt og stingsatte søm av blokker i 5D Design Creator.
Quiltemotiv og "kruseduller" er imidlertid ferdigkjøpt. Bordmotivet har jeg mekket selv, ved å klippe ut og redigere en bit fra et av broderiene.
Blokkene er sydd sammen med teknikken Quilt as You Go. Stripene jeg brukte kamuflerer her sammensyingen temmelig godt.
Dette var et teppe jeg storkoste meg med å sy og som jeg kunne tenke meg å sy et til av. Og det er det ikke så ofte jeg sier, jeg pleier å like variasjon (ofte i så stor grad at jeg ender med en UFO til......). Skal jeg sy et teppe til, vil jeg velge noe helt annet i snøballene. Omtrent alt kan jo brukes der så lenge det får plass.