I juni i fjor skrev skrev jeg om mitt forsøk på kontinuerlig quilting i broderramma. Der skrev jeg også i korte trekk om hvordan jeg gikk fram.
Denne teknikkene hadde jeg lyst til å prøve på duken jeg nylig "tråklet" med nåler (forrige innlegg).

Bildet over viser quilting midt innpå duken, jeg er omtrent halvveis. Her bruker jeg ramma med mål 260mm x 200mm. Dette er ganske mye større enn selve mønsterrapporten. Men det er også viktig. Skal du brodere på denne måten, må du regne med å posisjonere broderiet i ramma hver gang ramma er flyttet. For at det skal gå greit, bør du ha en del å gå på i alle retninger.

Etter denne duken, sitter Presis Posisjonering helt ut i fingertuppenen mine. Og jeg vet ikke hva jeg skulle gjort uten.
Forresten, en ting bildet over ikke viser så tydelig, er at jeg satte en stol foran bordet. Stolen står vendt med ryggen mot maskinen, (men unna vei for broderarmen!). Det er utrolig viktig at quilten støttes opp under broderingen så det ikke blir for mye drag på den. Vi husker nok dette når vi frihåndsquilter, men det er lett å glemme når det gjelder brodering! Jeg løftet også quilten opp rundt broderarmen så den skulle få mest mulig bevegelsesfrihet.

Da jeg nærmet meg kantene, gikk jeg over til den store endless ramma, "Mega Endless Hoop" for Husqvarna Viking eller "Grand Endless Hoop" for Pfaff. I denne duken, med relativt tynn og myk vatt, klarte jeg faktisk tre motivrader på langsidene med ramma. Du kan tydelig se hvordan jeg har rullet opp resten av quilten.
All quiltingen er ferdig, men duken mangler lukkekant. Så jeg kommer tilbake med noen bilder når den er helt klar. Da skal jeg ta med noen nærbilder også, for quiltingen ble virkelig flott!
Jeg er helt sikker på at det ikke er siste gangen jeg quilter på denne måten. Nå har jeg lyst til å stingsette et par andre varianter, for dette er gøy. Det tar litt tid, men jeg synes det går greit. For det er jo maskinen som jobber det meste av tiden.