Endelig ferdig med en kjole som har ligget lenger enn lenge. Jeg fikk ånden over meg da jeg kom på ideen å pynte kanten nederst med blokker fra et av de siste broderkortene fra Husqvarna Viking, nr. 252 "Yarn Art".
Broderkortet er utrolig flott og veldig morsomt å bruke. Det ligger i navnet at du her jobber med garn. Du må derfor ha "Yarn Couching Feet Set" (for Husqvarna Viking eller Pfaff). Har du en annen maskin, kan det godt hende du kan prøve allikevel. For denne typen fot finnes til flere merker av symaskiner.

For at den brede borden skal sitte pent på plass var det nødvendig å feste den litt mer enn langs kantene på blokkene. Jeg valgte derfor å sy perler i midten av alle spiralene i broderiet. Jeg er veldig glad i perler, så det var et naturlig valg for meg. Ellers kunne jeg jo bare ha festet litt her og der.

Rundt hals- og ermeåpninger tok jeg rett og slett i bruk heklenåla. Jeg brukte en kraftig stoppenål for å lage hull og deretter heklet jeg to fastmasker i hvert hull.
Her er min Sensation i full gang med jobben!
Garnet sys fast med nåltråden på en måte som gjør sømmen nesten usynlig i det ferdige resultatet.

Blokkene broderte jeg på vannløselig stabilisering ( Soluvlies i dette tilfellet). Jeg skylte dem lett og vasket dem deretter på finvask. Da ble de myke og fine.