På stand under JuleExpo hadde vi en bunke nydelige linservietter. To av dem kan bli ei flott pute uten store anstrengelser!

Disse og tilsvarende monogrammer er å finne i mengder på en herlig blogg med antikke mønstre: http://patternmakercharts.blogspot.no/. Mønstrene er så gamle at de er frigitte, så det er lov å bruke dem. Dessuten er denne siden så populær at flere og flere bidrar med digitalisering av kopier. Disse er spesielt godt egnet for videre bearbeiding i programvare. Da går stingsettingen unna når en har gjort noen ganger.
Legg merke til hvor rett og fint dette bildet er. Hvis en skal brodere for hånd, er ikke nødvendigvis kvaliteten på bildet all verden. Men når det skal behandles i en pc, er det en stor fordel at det er rett, klart og tydelig.
Jeg har brukt 5D Cross Stitcher til å lage broderiene. Med så gode kopier samt en del trening (jeg "digger" Cross stitcher'n!) går det raskt å lage et broderi! Jeg tror vi snakker bare 3-4 minutter dersom programmet allerede er åpnet og bildet ligger lett tilgjengelig på pc'en.
Vi som sto på standen var enige i at dette er fine julegaver. Vi broderte 5 ulike monogrammer på jobb, til tilskuernes store forundring!
Vel hjemme igjen skulle puta monteres. Jeg kjøpte et smalt sløyfebånd og "tråklet" puta sammen med det. I bunnen er sløyfebåndet knytt igjen med sløyfe. Det burde være greit å åpne der ved seinere vask, tror jeg.