"Endless decorations". Embroidery on Designer Topaz 50, an original design from the machine.

 

Sist jeg var på jobb hos Quiltefryd, satte jeg i gang Designer Topaz 50 med båndbroderi!. Over står den klar for runde nr. 2.

Det er en fryd å brodere på bånd med metallramma. Du limer en stabilisering med lim (Inspira Stick On Stabilizer)  på baksiden av ramma og fjerner beskyttelsespapiret. Dermed kan båndet limes fast til underlaget. I tillegg setter du en magnet i hver ende og alt ligger helt i ro.

 

Just started up again......

For hver nye rapport, river du broderiet forsiktig ut så det dannes et hull i stabiliseringen der broderiet var. Så flytter du deg noen cm videre. På den måten utnyttes stabiliseringen maksimalt.

Designer Topaz 50 er utstyrt med Basic Positioning, noe som gjør at tilpasningen av mønster etter flytting både går greit og blir veldig bra. Denne funksjonen så vi for første gang i Topaz-serien da denne modellen kom og mange var glade for at det er lagt inn. Gode muligheter for posisjonering er en veldig viktig egenskap å se etter hvis en skal handle maskin.

For de av dere som kjenner presis posisjonering, skjønner dere sikkert hva skjermbildet under forteller. Du velger et referansepunkt (på skjermen) å plassere deg etter og kjører så nåla til det samme punktet i det virkelige arbeidet ditt. (I presis posisjonering har vi flere knapper fordi vi også kan rotere motivet om et valgt punkt.)

..... after positioning with Designer Topaz's Basic Positioning function.