A small piece of my test sample for a Pfaff Performance 5.0 class.

Til uka er det tid for opplæring på Pfaffs aller største symaskin, Performance 5.0. Den er en lille smule lekker. Det samme er sømmene. Jeg er ekstra fascinert av kraftige dekorsømmer om den du ser her. Du finner mange av dem på maskinen.
Effekten, et håndsydd utseende, kommer av at det er lagt mange nålnedslag i ett og samme hull. Dermed kan det sammenliknes med å brodere med brodergarn, men flere tråder (for eksempel 4-6 tråder DMC).
Nøyaktig det samme skjer når vi bruker trippelsting i stingsetting. Og mange av dere vet at det er mitt favorittsting til quiltemotiver, stitchery-motiver o.l.
Maskinen er også utstyrt med Pfaffs Stitch Creator. Det er en funksjon som gjør deg i stand til å lage helt nye sting, enten fra bunn av eller med utgangspunkt i et eksisterende sting. De kraftige knapphullstingene du ser under, har jeg lagd i Stitch Creator. Latterlig nok fant jeg nesten den samme sømmen på maskinen like etterpå, men gøy var det. SmilefjesMaskinen har forøvrig 9mm brede sømmer (i tillegg til Maxi-sømmer der maskinen jobber sideveis). Det benyttet jeg meg av da jeg sydde på båndet du ser på prøvelappen. Jeg sentrerte båndet under foten og flyttet nåla henholdsvis til høyre og venstre. Da var det lett å sy en pen søm langs kanten samtidig som trykkfor – med IDT – sørget for at båndet lå stødig på plass.
Tråden disse sømmene er sydd i er forøvrig Gutermann Cotton. Den finnes nemlig i “varigated” i noen få farger, herlig til quilting og applikasjon!