Litt mer om hjerteapplikasjonen på denne toalettmappa.......Det er umulig å se quiltingen under hjertet på dette bildet, ikke lett å se i virkeligheten heller på dette stoffet. Men den er der, og den er lagd i QuiltBlock Wizard. Samtidig lages et omriss for hjertet.

I QuiltBlock Wizard valgte jeg alternativ nr. 3:


Videre valgte jeg å fylle hele ramma, så jeg la inn et rektangel med mål 360mm x 200mm. I neste trinn valgte jeg form, her et hjerte, som jeg så roterte litt og tilpasset i størrelse og plassering.


Bakgrunnen er valgt i Motif Fill. Jeg har brukt en søm fra Pfaff og tatt i bruk Motif 2 for å få sømmene til å gå litt inn i hverandre, etter samme prinsipp som når jeg lager "bobleplast" mønster. Jeg har skrevet en del om det her. (Denne beskrivelsen gjelder 5D QuiltDesign Creator, men prinsippet er det samme.)

Etter at jeg var kommet så langt, gikk jeg inn i fanen Edit og isolerte hjertet. Det går greit ved hjelp av skyveknapper øverst i skjermbildet.  


Deretter dupliserte jeg dette hjertet og skiftet farge på det nye.


Det røde hjertet la jeg inn et par ganger til, men jeg endret vinkel, størrelse og plassering ørlite for at de ikke skulle ligge helt oppå hverandre. 


Ved brodering vil det første hjertet (blått) vis deg hvor du skal plassere stoff for applikasjon, mens de tre neste rundene (i rødt) brukes til å sy fast hjertet. Til slutt klipper du rundt hjertet. La det gjerne vært litt stoff igjen utenfor sømmen;

Vi har nemlig skapt en råapplikasjon!