One of my unfinished place mats. The designs were digitized in 5D Design Creator.
Bildet viser ei spisebrikker som ikke er ferdig. Jeg driver nemlig og rydder i alle ufo'ene mine. Og det kan som kjent, ta sin tid.
Men da denne dukka opp, kom jeg på at det er mange som spør meg hvordan en både bruker og stingsetter for de aller største rammene. Det er mange som ønsker seg kurs i dette og jeg håper selvsagt at jeg skal få det til en dag. For vi bør jo bruke disse flotte rammene. Det å kunne brodere så stort er en sjeldenhet og noe bare de aller største maskinene klarer. Kanskje var det den som gjorde at du kjøpte den største maskinen? Det er helt overkommelig å bruke den hvis du øver litt med bruksanvisningen lett tilgjengelig. Min ramme er faktisk ganske velbrukt!
Noen få tips:
Velg design for denne store ramma med omhu. I teorien kan du brodere alle design i den, men i praksis er det lønnsomt å velge design som er godt egnet. Med egnet mener jeg at motivet ikke bør være altfor tett og at det ikke bør være mange områder der høyre og venstre side skal treffes i ett og samme punkt. Broderiet jeg lagde til spisebrikkene mine er av en type der det skal mye til før en ørlite skjevhet mellom høyre og venstre side er synlig, for her er det faktisk ingen punkter som er felles for de to halvdelene.
The quiting design is quite 'airy', hence relatively easy to embroider in these large hoops.
Når du har valgt denne typen ramme i broderprogrammet og så lagrer broderiet, vi det automatisk bli splittet i to. Men det er ikke sikkert at du og programmet er helt enige i hvordan det bør deles. Derfor velger jeg nesten alltid å dele det i to under stingsettingen. Når jeg så lagrer det som broderi for den store ramma, vil programmet alltid følge mine råd og dele broderiet på den måten jeg ønsker.
I usually digitize these large embroideries in two parts right from the beginning. That way I have complete control over the splitting process.
Til slutt vi jeg minne deg om at du har "Precise Positioning" på maskinen din! Jeg vet jeg gjenta meg selv, men dette er en funksjon det virkelig lønner seg å bruke en time eller tre på å forstå fullt ut. Når du først har forstått hvordan dette fungerer, vil du seinere alltid jobbe under optimale forhold med hensyn til å få broderier plassert nøyaktig der du selv vil!