Når du lager et nytt dokument i 5D QuiltDesign Creator, er en av mulighetene at du kan legge et bilde i bakgrunnen. Jeg har brukt det flere ganger, siste gang da jeg planla quilting av Dresden Plate teppet.


De to motivene som vises på bildet over lagde  jeg omtrent samtidig med Dresden Plate blokkene. Jeg tok bare noen mål av blokkene og brukte dem da jeg tegnet. Etter at blokkene var sydd sammen og jeg bestemte meg for den litt bølgede avslutningen, var det imidlertid vanskeligere å tegne bare ved hjelp av mål. Det er lite moro å bruke mye tid på tegning for så å oppdage at motivet ikke passer inn i landskapet. 

Det var da jeg lastet inn et bakgrunnsbilde. Jeg hentet det fra den opprinnelige tegningen av quilten i Electric Quilt 7. Men det er fullt mulig å bruke et foto av quilttoppen også, og du trenger som regel bare deler av den.  Så snart bakgrunnsbildet var på plass og jeg hadde lagt på de motivene som allerede var klare (dvs. som vist over), lagde jeg (veldig!) grove skisser av de motivene jeg kunne tenke meg.Disse grove skissene, som i virkeligheten er helt vanlige 4qb-filer fra 5D QuiltDesign Creator, brukte jeg deretter som utgangspunkt for de endelige quiltemotivene. Forhåpentligvis ser de litt mer elegante ut.....
Her ser du hjørnemotivet jeg bruker:


(Jeg måtte brodere hjørnet i to speilvendte deler fordi bredden på det totale hjørnemotivet ble for bredt for rammen jeg brukte.)