Jeg har fått ny leke! Og sydd trekk til den.
Ipad etui.
Lomma utenpå har legg, oppe og nede, for å gi plass til nettkabel etc. Broderiet er nok et broderi (Loralie Design) som jeg hadde liggende. Endelig har jeg fått brukt noen prøvekluter. Heldigvis hadde jeg akkurat nok av dongeristoffet til å komme i mål.
Jeg har fått et sånt veldig “Smart” cover til Ipad’en også, et av den typen som omtrent alle har. Det er smart, helt klart. Men jeg vil gjerne ha litt ekstra beskyttelse hvis den skal ned i ei veske eller liknende. Så i de tilfellene bruker jeg begge deler.

Forstykket (under lomma) og bakstykket er begge quiltet i broderramma på Pfaff Creative Sensation. I dette tilfellet har jeg ikke brukt broderprogram for å lage mønsteret, men bare programmering i maskinen!
Du finner dette beskrevet under “Sekvensiering” i bruksanvisningen. Programmering av sømmer som så kan danne broderte flater vil du forøvrig også kunne benytte deg av på flere mindre Pfaff-modeller og på noen av Husqvarna Vikings brodermaskiner.
Under ser du skjermbildet mitt etter at jeg var ferdig med programmeringen.
Sekvensiering, i Pfaff Creative Sensation.
3 Jeg valgte en maxisøm, og la inn så mange rapporter at jeg nesten fylte rammas lengde (ca. 240mm). Du kan til en hver tid se hvor lang den programmerte sekvensen er, så det går greit å holde oversikt.

Denne sømsekvensen brukte jeg deretter mange kopier av, og snudde annenhver. På den måten dannes det sirkler. I tillegg blir sømmene sydd i begge retninger. Men andre ord, jeg slapp mange hopp og trådkutt. (Jeg slo dessuten av trådklipp under brodering.)

Jeg la inn så mange sekvenser at jeg omtrent fylte ramma også i bredden. Og dermed var det bare å sette maskinen i gang.

I dette tilfellet var det quiltede stoffstykket stort nok til å fungere som for- eller bakstykket. Hadde det ikke vært det, ville det også vært mulig å skjøte sammen flere broderier på en proff måte – med bruk av Presis Posisjonering.
(Aller først ville jeg valgt en større ramme. Her broderte jeg nemlig i ramma med mål 260mm x 200mm, så jeg hadde mye å gå på opp til den største.