søndag 21. september 2014

Bokstaver og tegn blir til broderi

Embroidery made from three different characters and use of "Encore".
Mitt høyst symmetrisk anlagte hode og derav store begeistring for “Encore” kommer til uttrykk igjen. Smilefjes
Her har jeg rett og slett bare lekt med noen få tegn i 2-3 ulike fonter.
These characters are used:   ( ) . v
Det er to sett parenteser i ulike størrelse, en “v” som er kopiert og snudd på hodet samt et stort og robust punktum!
Alt sammen er gjort i 6D Embroidery Extra, så dette er mulig for deg som ikke har den aller største pakken også!
Jeg har prøvd dette flere ganger tidligere og blir hver gang begeistret over hvor mange flotte former
som kan skapes med å bruke bare bokstaver, tall og andre tilgjengelige tegn.
En vakker dag når jeg får veldig god tid har jeg lyst til å lage et eller annet med flere ulike broderier av denne typen.
fredag 5. september 2014

Applikert blad – med bildenegativ.

Coasters made in the hoop. Digitized in 6D Premier.

 

To kaffebrikker, bror og søster. Bladet er skåret ut med en skjæremaskin (Silhouette cameo). Stoffet er påstrøket vlisofix før jeg begynte å skjære. Siden maskinen skjærer helt uten å ødelegge materialet rundt (den lager bare et løvformet hull), så er det mulig å bruke begge de to delene. Dette i kombinasjon med stingsetting måtte prøves. Her er altså resultatet etter noen runder ut og inn av 6D Design Creator.

Det lyse stoffet ligger nederst i begge utgavene, stoffet med høstløv danner applikasjoner. Bladet er stingsatt med knapphullsting. I prinsippet brukte jeg samme søm/objekt på begge to (med små korreksjoner). Men jeg speilvendte stingene på modellen med lyst blad fordi knapphullstingene må vende utover der.

The leaf was cut out with my Silhouette Cameo. I digitized a seam to help me place the applique exactly where the buttonhole stitches will be sewn.

 

Jeg stryker bladet (eller “negativen”) fast til underlaget med et ministrykejern. På forhånd har maskinen sydd en plasseringssøm for meg. Her tar jeg tiden til hjelp, for dette er presisjonsarbeid.

 

With precise cutting in the machine and careful ironing of the piece, the buttonhole stitches sit eactly where I want them. to

Men hvis jeg er nøye med både stingsetting, skjæring og plassering av bladet, så vil knapphullstingene sitte akkurat på rette plass og det blir “berre lekkert”!

Ha en riktig god weekend!
Så ses kanskje en del av oss neste helg?

Om meg

Marit
Takk for at du kikker innom! Her vil du først og fremst finne stoff om maskinbroderi, programvare for brodermaskiner og quilting. Jeg startet med maskinbroderi i år 2000 og kan vel trygt si at det fort ble en altoppslukende hobby! Kombinasjonen av quilting og maskinbroderi, eller aller helst quilting på brodermaskin, er min favoritt!
Vis hele profilen min

Følgere

Oversettelse