fredag 31. august 2012

5D QuiltDesign Creator demo

Et geometrisk fyllmønster fra 5D Quilt Design Creator
Takk til alle dere som møtte meg på Tønsberg Vandrerhjem mandag kveld - til 5D QuiltDesign Creator demo i regi av Quiltefryd! Så vidt jeg kan telle av bildene var det 23 damer i salen, inkl. meg selv. Åsne hadde måttet flytte ut av butikken sin, der ble det for trangt! Jeg håper det frister dere å lage både "bobleplast" og andre spennende design utover høsten.

22 svært lydhøre damer, et nydelig publikum!
Da vi kom, dufter det allerede av deilig, fersk hvetebakst. Kanelsnurrer og kaffe/te fylte opp energilagrene allerede fra starten, konsentrasjonen var høy og jeg fikk massevis av både interessante og gode spørsmål gjennom hele kvelden. Tre timer intens "glaning" på skjerm er krevende, men disse velkjente damene kan sine ting!
5D QuiltDesign Creator demo
Lykke til med søm og broderi utover høsten til både dere som var her og alle andre som kikker innom bloggen!
 

lørdag 25. august 2012

Nye sofaputer - med trapuntobroderier!

Cushions with trapunto quilted designs. Originally I designed the embroideries as large as this, to be embroidered in the Creative Grand Dream Hoop from Pfaff or the Designer Majestic Hoop from Husqvarna Viking. The embroidery designs are included in 5D QuiltDesign Creator in a smaller version.
Endelig ble det vår tur! Nå har jeg sydd ferdig et putesett til, denne gangen til vår egen sofa!
Det er unektelig en del jobb med dem, men veldig artig å sy. Jeg har sydd tre sett av disse putene i løpet av dette året, men har ikke rukket å bli lei.

Dersom du har 5D QuiltDesign Creator, kan jeg fortelle at de to quiltemotivene ble lagt inn som ferdige broderier de, med det unntaket at de er beregnet for en ramme med bredde 200mm. Jeg har som du sikkert aner, brodert putenes midtmotiv i ramma med mål 360mm x 350mm. (Pfaff: Creative Grand Dream Hoop og Husqvarna Viking: Designer Majestic Hoop.)
Med bord i Flying Geese rundt motivene, er putene akkurat store nok til å fylles med 50cm x 50cm dunpute. Dunputene gitt dem en herlig og bløt form, jeg har kjøpt mine (og flere til!) hos Quiltefryd.
Flying Geese borden på puta med hjerte er ganske tradisjonell, bortsett fra at jeg har sydd bordene i broderrammen. Borden på den andre puta er derimot bare lagd av tråd, med et eneste stoff som bakgrunn. Jeg har blandet 3 tråder på en spesiell måte for å få fram det mønsteret jeg ville.
Nå gleder jeg meg forøvrig til å møte mange av dere på Tønsberg Vandrerhjem på mandag! Tar med putene dit, jeg! Håper det er riktig mange som vil komme på demonstrasjon av 5D QuiltDesign Creator! Og har du ikke meldt deg på, er det sikkert ikke for seint.
 

søndag 19. august 2012

Fra tegning til broderi, del II - IPad og 5D QuiltDesign Creator

Design lagd i 5D QuiltDesign Creator, med utgangspunkt i en skisse fra min IPad.
For en stund siden skrev jeg om Ipad og 5D Design Creator. Men det er minst like spennende å bruke Ipad som inspirasjon for design i 5D QuiltDesign Creator.
Tegningen jeg forholdt meg til sist, kan absolutt gi ideer til nye quiltemotiver.

QuickTrace har ikke så mye for seg på dette bildet. Men som sagt, ideer oppstår jo gjerne når en sitter og drodler, enten det er på papir eller på Ipad. Og det er lurt å ta vare på disse gode, eller mindre gode, ideene.
Kanskje overføres ikke bildet fra Ipad til programmet i det hele tatt, men blir brukt bare som en god ide å jobbe ut fra, akkurat som det du måtte ha tegnet med papir og penn. Andre ganger kan det være lurt å legge bildet i bakgrunnen inni 5D QuiltDesign Creator for så å tegne over mens atter andre tegninger passer for QuickTrace.
Quiltemotivet over kunne jeg godt tenke meg å prøvesy en gang, til tross for at det bare stammer fra nettopp "drodling".
 

lørdag 11. august 2012

5D QuiltDesign Creator - DEMO

Quilting Motif from 5D QuiltDesign Creator
Quilting Motif from 5D QuiltDesign Creator
Mandag 27. august skal jeg til Quiltefryd for å vise fram 5D QuiltDesign Creator og mye av det morsomme du kan gjøre med dette programmet. Jeg håper det frister, enten du allerede har kjøpt programmet eller du vurder å investere i det. Hvis du har lyst, så meld deg på i butikken. Jeg håper selvsagt at jeg møter maaaaange denne kvelden!
Her ser du invitasjonen som er sendt ut:
mandag 6. august 2012

Fra tegning til broderi, del I - IPad og 5D Design Creator.

The embroidery was made from an IPad drawing.

The embroidery was made from an IPad drawing.
Det ble ny mappe til Ipad'en av den broderte prøven min. Har egentlig sydd en tidligere (http://mfjdesign.blogspot.no/2012/07/etui-til-ipad-quiltet-i-broderramme-med.html), men den ble ørlite trangere enn jeg likte. Så den får jeg bruke til noe annet.
Broderiet er lagd i 5D Design Creator kombinert med 5D Embroidery Extra. Utgangspunktet var tegningen fra app'en Inkpad:
The drawing was made in Inkpad, an Ipad App.
Da denne tegningen kom fram på brettet (ved ren prøving og feiling), tenkte jeg umiddelbart på "Gradient Fill" i 5D Design Creator. I dette tilfellet foretrakk jeg å bruke vektorgrafikk og brukte derfor bildet bare som en basis, eller skisse. For å kunne importere bildet til programmet som vektorgrafikk, måtte jeg velge svg-format og da blir bare formene bevart. Men det er også nok.
The drawing saved as a svg-file and imported into 5D Design Creator.
Med utgangspunkt i denne skissen lagde jeg 7 sirkelformede objekter. Med unntak av det midterste fylte jeg dem med gradert fyll (" Gradient Fill").
Siden jeg her må rotere objekter for å få fyllmønstrene til å ligge riktig, ville det vært lettere å bare lage én sirkel med gradert fyll og så fortsette i 5D Embroidery Extra. Det var egentlig det jeg gjorde for å komme fram til det endelige resultatet, en "blomst" med 12 kronblader, se under.
I korte trekk endret jeg fasong på én sirkel og slettet de fem andre. Deretter fortsatte jeg med Encore i 5D Embroidery Extra.
5D Embroidery Extra, use of "Encore".
c
Her er det bare de sorte stavene og sirkelen i midten som mangler. (Sirkelen må iallfall ikke være markert mens jeg bruker Encore, da blir det 12 av den også! Jeg valgte å lime den inn etterpå.) Stavene lagde jeg også bare én av i 5D Design Creator og deretter en full sirkel bestående av 24 stk. i 5D Embroidery Extra, Encore. Sirkelen sentreres over resten av motivet.
The finished design.
Siden utgangspunktet var en tegning fra Ipad'en, var det artig å bruke broderiet på et IPad-etui.

Om meg

Marit
Takk for at du kikker innom! Her vil du først og fremst finne stoff om maskinbroderi, programvare for brodermaskiner og quilting. Jeg startet med maskinbroderi i år 2000 og kan vel trygt si at det fort ble en altoppslukende hobby! Kombinasjonen av quilting og maskinbroderi, eller aller helst quilting på brodermaskin, er min favoritt!
Vis hele profilen min

Følgere

Oversettelse