PC-mappe med korsstingsbroderi

Nå er jeg nesten klar for å dra på tur til Quiltekroken i Bergen. Stingsettingskurs med mange damer fra vestlandet, det skal bli trivelig! Sammen med meg drar nødvendigvis også pc’en min. Den har lenge sårt trengt reisebeskyttelse og denne uka fikk jeg fullført en av mine UFO’er.
5 Tidligere i høst lånte jeg ei ei bok av Ingrid Plum på biblioteket, “Naturen i korssting”. Der er det mange flotte broderier som i grunnen er godt egnet for brodering på maskin. Det motivet jeg har brukt på pc-etuiet mitt, er hentet rett ut fra boka. Da jeg fant ut at jeg også ville ha et eget etui til kabel etc, redigerte jeg originalen en del, men beholdt akkurat den samme blomsten.
Korssting Jeg scannet inn bildet av mønsteret og la på farger mens mønsteret lå i bakgrunnen. Motivet består av en relativt liten rapport som gjentas mange ganger. Derfor kunne jeg kopiere og lime veldig mye. Så totalt sett, var ikke stingsettingen særlig tidkrevende.
Stingsetting og brodering er en jobb jeg gjerne får unna, så broderiene har ligget klare en stund. Men nå fikk jeg altså endelig sydd meg ferdig også!
Jeg fóret PC-mappa med fleece  og brukte et rutete bomullsstoff som fór i det lille etuiet. Da jeg startet, hadde jeg en målsetning om bare å bruke materialer som allerede fantes på syrommet mitt. For en gang skyld så klarte jeg det også, gitt!
5D Cross Stitcher er veldig behagelig å jobbe med når en skal “kopiere” mønster beregnet for håndbroderi. Den største styrken er, etter min mening, fleksibiliteten når ditt eget rutenett (dvs. det du skal fylle farge/sting i) skal tilpasses det rutenettet som befinner seg på bildet. Du vil alltid kunne få disse to til å ligge presist over hver andre fordi:
    * rutenettet du lager kan ha rektangulære ruter (dvs. at høyde og bredde ikke må være like store) og  
    * rutenettet du lager må ikke nødvendigvis ha rette vinkler i hjørnene.
Dette høres kanskje rart ut før du har prøvd. Men i mange tilfeller er ikke bildet en jobber ut fra helt perfekt, særlig ikke hvis det er scannet inn. Da vil disse funksjonene være mer enn nyttige og resultatet kan bli bra uansett.
(Dersom bildet er veldig “forvrengt”, som det gjerne blir hvis det er scannet fra en tykk bok o.l., så synes jeg det er lurt å dele broderiet opp i mindre deler og sette dem sammen til slutt. Da fungerer gjerne bildet uansett kvalitet.)
*************************   
Hvis du lurer på hvorfor jeg ikke sydde ei hel veske, så er svaret at jeg gjerne vil legge kabel, mus, musematte etc i kofferten så jeg får minst mulig håndbagasje. I tillegg må jeg vel innrømme at jeg gjerne ville bli fort ferdig, det hastet litt…….