Jeg har sydd en løper til, på samme måte som den forrige. Denne gangen brukte jeg nesten bare nye stoffer fra Quiltefryd, en – av etter hvert mange – litt for fristende stoffpakker…….
Løper
Som noen av dere sikkert vet, sydde jeg den forrige løperen for å avlede tankene litt fra alle de triste nyhetene. Det er vel i grunnen det samme med denne. Men vi ser også at Norge begynner å komme inn i gjenge igjen, selv om en god del nok er forandret for all tid. Jeg, som veldig mange andre, forundrer meg over hvor mange sterke mennesker vi har her i landet, det er mange som virkelig har imponert meg. Og det har vært fantastisk å se hvordan absolutt alle har fokusert på å ta vare på hverandre, i steden for å hate. Det verste en kunne gjøre var vel å gi ham oppmerksomhet.
Hva var nytt med denne løperen?
Jo, hver enkelt fjærkomponent, som jeg for så vidt har brukt og tenkt på som blader, er stanset ut på AccuGo! maskinen min (kjøpt hos Quiltefryd, den også). Jeg har brukt den “die’n” som heter “feathers”. Maskinen skjærer opptil 6 lag av gangen. Siden jeg strøk på vlisofix først, la jeg inn 3 lag. Det gikk helt smertefritt, kantene blir bare enda skarpere av at det er vlisofix bak. (Det gikk så smertefritt at jeg sikkert lagde fjærkomponenter til 4-5 løpere……. )
Jeg har scannet inn illustrasjonsbildet som følger med alle disse skjæremalene. Det ligger et bilde av malen i 100% størrelse i hver pakke. Dette brukte jeg til stingsetting. Jeg importerte det til 5D Design Creator, som er en del av broderiprogrammene 5D Professional og 5D Suite. Så hvert enkelt blad er applikert med maskin! (De av dere som kjenner meg godt, vet at jeg ikke er av de aller ivrigste med applikasjon. Men kanskje jeg blir hekta nå?)
Det gikk forbausende bra. Jeg la inn en plasseringssøm som viser hvor bladet (som jeg altså har tenkt meg at det er!) skal ligge. Deretter brukte jeg mitt bittelille reisestrykejern og strøk bladene på plass. Og så satte jeg i gang maskinen.
Se her, sømmen treffer!
Applikasjon i ramme
Det er quiltet ekstra blader og kruseduller mellom applikasjonene. Hvis jeg skal være helt ærlig – og det skal man jo være – så har jeg stingsatt dette også. Mao. så har jeg laget hele ranken i brodermaskinen. Den er over 130 cm lang, så jeg måtte flytte rammen flere ganger. Det var en omstendelig prosess å få dette til å passe, men moro. Du ser litt av hva som skjedde på de neste to bildene.
Først applikerte jeg i rammen………..
Applikasjon i ramme 2
og så quiltet jeg i (etter at vatt og bakstykke var lagt til).
Quilting i ramme
Rød roseRød roseRød roseRød roseRød roseRød roseRød roseRød roseRød roseRød roseRød roseRød roseRød roseRød roseRød rose
Hvis du derimot quilter dette på frihånd, så kan jo bladene plassereres rundt omkring, både her og der, både tett og spredt. Det gjør det lite komplisert å bruke maskinbroderi fordi du da bare konsentrerer deg om ett blad ad gangen. Jeg har prøvd det også, det er kjempegøy og det går fort.
Hvis du kikker nøye på det første bildet, så ser du at jeg har stiplet rundt motivene. Det har jeg gjort på frihånd, med en Designer Diamond deLuxe! Jeg er helt målløs over hvor fint det blir med denne maskinen! Ingen løkker på baksiden – noen gang. Og jeg er absolutt ikke noen stor frihåndsquilter, det har jeg sagt før.
Er du så heldig at du har en Designer Diamond deLuxe, så må du ikke glemme å prøve dette! En blir gjerne veldig opphengt i de flotte broderegenskapene, de kan jo ta pusten fra en. Men deLuxe-systemet er også utrolig godt egnet for å frihåndsquilte! Det kommer nok av at denne maskinen måler ut nødvendig mengde tråd per sting, mens andre maskiner bruker trådspenning. Og trådspenningen blir lett påvirket av en bruker som drar litt for mye – eller litt for lite – her og der……..
For ordens skyld, de færreste har en AccuGo! Men det går veldig bra å klippe ut bladene fra malen og deretter bruke samme teknikk også!
Det lille stingsatte bladet med plasseringsmal gir jeg gjerne bort hvis du vil prøve deg! Så bare legg inn en kommentar hvis du syns dette var spennende!