torsdag 29. mai 2014

Trivelig på jobb

"Endless decorations". Embroidery on Designer Topaz 50, an original design from the machine.

 

Sist jeg var på jobb hos Quiltefryd, satte jeg i gang Designer Topaz 50 med båndbroderi!. Over står den klar for runde nr. 2.

Det er en fryd å brodere på bånd med metallramma. Du limer en stabilisering med lim (Inspira Stick On Stabilizer)  på baksiden av ramma og fjerner beskyttelsespapiret. Dermed kan båndet limes fast til underlaget. I tillegg setter du en magnet i hver ende og alt ligger helt i ro.

 

Just started up again......

For hver nye rapport, river du broderiet forsiktig ut så det dannes et hull i stabiliseringen der broderiet var. Så flytter du deg noen cm videre. På den måten utnyttes stabiliseringen maksimalt.

Designer Topaz 50 er utstyrt med Basic Positioning, noe som gjør at tilpasningen av mønster etter flytting både går greit og blir veldig bra. Denne funksjonen så vi for første gang i Topaz-serien da denne modellen kom og mange var glade for at det er lagt inn. Gode muligheter for posisjonering er en veldig viktig egenskap å se etter hvis en skal handle maskin.

For de av dere som kjenner presis posisjonering, skjønner dere sikkert hva skjermbildet under forteller. Du velger et referansepunkt (på skjermen) å plassere deg etter og kjører så nåla til det samme punktet i det virkelige arbeidet ditt. (I presis posisjonering har vi flere knapper fordi vi også kan rotere motivet om et valgt punkt.)

..... after positioning with Designer Topaz's Basic Positioning function.

fredag 23. mai 2014

Jeg er heldig!

1_edited

 

Her er maskinen som skal hjelpe meg til å bli ferdig med både nye (store?) prosjekter og ufo’er som mangler quilting – Pfaff powerquilter 16.0!

Ja, ingen tvil om at jeg er heldig! Det gir en egen frihetsfølelse å sette seg ned ved denne maskinen. Og det sier jeg som ikke er noen stor frihåndsquilter. Med det mener jeg ikke at jeg ikke synes det er moro, det har jeg alltid gjort. Men jeg har skuldrene godt panta oppunder øra og holder derfor ikke ut særlig lenge. Ved denne maskinen merker jeg allerede at jeg kan sitte mye lengre.

God plass, optimaliserte sting (som alltid lukker seg!) og avansert hastighetsinnstilling som delvis frigjør deg fra pedal er noen av fordelene.

Prøven under er ikke all veren med hensyn til quilting. Det som er spesielt, er at den er quiltet med Sulky Sliver tråd! Vanligvis er det en tråd de fleste ikke vil gripe til for frihåndsquilting.

2

Akkurat nå leveres maskinen med stingregulator på kjøpet. Det er en avansert duppeditt som legges under quilten og dermed følger bevegelsene dine. Nå som maskinen har kommet hjem til meg, har jeg virkelig begynt å trene på å bruke den også. Så vidt jeg kan se foreløpig, vil den være kjempefin å bruke til quilting av litt større buer/motiver. Det samme gjelder hvis en skal bruke maler og linjaler. Men akkurat som med vanlig frihåndsquilting, er det viktig å legge inn noen treningsøkter først!

Maskinen er flott, ingen tvil om det. Og noen har anledning til å la seg friste. Men for de mange som ikke har det, så vit at frihåndsquilting på større symaskiner også går som en drøm – og er utrolig morsomt! Skaff deg en god frihåndsquiltefot og et quiltebord til maskinen og sett i gang. Husk for all del å bevilge deg en skikkelig solid tabbekvote i starten, det er helt nødvendig hvis det skal bli morsomt. Jeg har på langt nær brukt opp min kvote ennå.

fredag 16. mai 2014

GRATULERER MED MORGENDAGEN!


Med det norske flagget i MultiWave Fill gratulerer jeg alle i Norges land med nasjonaldagen i morgen!
1
MultiWave Fill er et fyll som bør være åpent, ellers kommer ikke den flotte bølgeeffekten fram. (Det er faktisk standardverdien jeg har brukt over.) Stoffet du broderer på vil derfor være synlig og blir en del av helheten. Tidligere har vi hatt en modul med navn Vision til å vise broderier på ulike stoffer og klesplagg. I 6D Premier er dette integrert i hovedmodulen 6D Embroidery Extra og er å finne under View.
2
Som før, er det mulig å legge inn bilder av egne stoffer og klesplagg. Jeg pleier imidlertid å greie meg lenge med de stoffene som ligger klare for meg. Hvis jeg for eksempel ville brodert dette flagget på lin, får jeg en ide om hvordan det vil se ut her:
3
Forøvrig fikk dette innlegget meg til å mimre litt. Da jeg gikk på barneskolen, hadde vi en tegnetime der vi skulle tegne det norske flagget – på rutepapir! Det var første gangen jeg ble fortalt at alle delene i flaggets oppbygning står i et helt bestemt størrelsesforhold til hverandre. Så dette broderiet valgte jeg å tegne først, i Draw-delen av 6D Design Creator:
4
Jeg har lagret både tegningen og broderiets arbeidsfil i 6D Design Creator. Tegningen lagres i Draw (File, Save As) og får formatet 4QB. Noen som kjenner igjen det? Det er filformatet vi jobber med i 5D QuiltDesign Creator!
Apropos filformater: Har du lagt merke til hvilken type arbeidsfil du får i 6D Design Creator? EDO! Tidligere hadde vi CAN.
Det er altså et helt nytt filformat i stingsettingsmodulen. Årsaken er at teknikken går stadig videre og i EDO er det kort fortalt plass til mer og sikkert også bedre informasjon.
Det er ikke mulig å åpne en CAN-fil i 6D-versjonen av Design Creator. Det er en av grunnene til at de som oppgraderte fra 5D Professional / 5D Suite får lov til å beholde både 5D og 6D. Om du trenger det, er en helt annen sak. Det er en stund siden jeg åpnet mitt 5D-program nå.

HA EN ALLE TIDERS 17. MAI!


søndag 11. mai 2014

For noen lekre sømmer!

A small piece of my test sample for a Pfaff Performance 5.0 class.

Til uka er det tid for opplæring på Pfaffs aller største symaskin, Performance 5.0. Den er en lille smule lekker. Det samme er sømmene. Jeg er ekstra fascinert av kraftige dekorsømmer om den du ser her. Du finner mange av dem på maskinen.
Effekten, et håndsydd utseende, kommer av at det er lagt mange nålnedslag i ett og samme hull. Dermed kan det sammenliknes med å brodere med brodergarn, men flere tråder (for eksempel 4-6 tråder DMC).
Nøyaktig det samme skjer når vi bruker trippelsting i stingsetting. Og mange av dere vet at det er mitt favorittsting til quiltemotiver, stitchery-motiver o.l.
Maskinen er også utstyrt med Pfaffs Stitch Creator. Det er en funksjon som gjør deg i stand til å lage helt nye sting, enten fra bunn av eller med utgangspunkt i et eksisterende sting. De kraftige knapphullstingene du ser under, har jeg lagd i Stitch Creator. Latterlig nok fant jeg nesten den samme sømmen på maskinen like etterpå, men gøy var det. Smilefjes



Maskinen har forøvrig 9mm brede sømmer (i tillegg til Maxi-sømmer der maskinen jobber sideveis). Det benyttet jeg meg av da jeg sydde på båndet du ser på prøvelappen. Jeg sentrerte båndet under foten og flyttet nåla henholdsvis til høyre og venstre. Da var det lett å sy en pen søm langs kanten samtidig som trykkfor – med IDT – sørget for at båndet lå stødig på plass.
Tråden disse sømmene er sydd i er forøvrig Gutermann Cotton. Den finnes nemlig i “varigated” i noen få farger, herlig til quilting og applikasjon!

søndag 4. mai 2014

Nytt broderkort - og nytt etui til mobilen!



Jeg har fått lov til å prøve broderier fra et nytt og lekkert broderkort! Det inneholder etuier av ymse slag, både til mobiler, Ipad og annet.


Kortet gir deg "maler" for etuier pluss en mengde små broderier som kan fungere som dekorasjon på etuiene. Eller du kan velge helt ferdig pyntede design. Jeg har valgt å sette sammen mitt broderi. Bokstavene tok jeg fra brodermaskinen (Curls).

Det er sikkert mulig å bestille kortet i butikkene nå! :)

(Det er en Iphone 5 som er plassert i etuiet på det øverste bildet. Det passet akkurat, uten noen form for endring. Har du en Iphone 4/4s, blir du også fornøyd. Du kan evt. krympe det litt, men da bare i høyden.)

Om meg

Marit
Takk for at du kikker innom! Her vil du først og fremst finne stoff om maskinbroderi, programvare for brodermaskiner og quilting. Jeg startet med maskinbroderi i år 2000 og kan vel trygt si at det fort ble en altoppslukende hobby! Kombinasjonen av quilting og maskinbroderi, eller aller helst quilting på brodermaskin, er min favoritt!
Vis hele profilen min

Følgere

Oversettelse