fredag 29. juli 2011

En lĂžper til…..

Jeg har sydd en lĂžper til, pĂ„ samme mĂ„te som den forrige. Denne gangen brukte jeg nesten bare nye stoffer fra Quiltefryd, en – av etter hvert mange – litt for fristende stoffpakker…….
LĂžper
Som noen av dere sikkert vet, sydde jeg den forrige lÞperen for Ä avlede tankene litt fra alle de triste nyhetene. Det er vel i grunnen det samme med denne. Men vi ser ogsÄ at Norge begynner Ä komme inn i gjenge igjen, selv om en god del nok er forandret for all tid. Jeg, som veldig mange andre, forundrer meg over hvor mange sterke mennesker vi har her i landet, det er mange som virkelig har imponert meg. Og det har vÊrt fantastisk Ä se hvordan absolutt alle har fokusert pÄ Ä ta vare pÄ hverandre, i steden for Ä hate. Det verste en kunne gjÞre var vel Ä gi ham oppmerksomhet.
Hva var nytt med denne lĂžperen?
Jo, hver enkelt fjĂŠrkomponent, som jeg for sĂ„ vidt har brukt og tenkt pĂ„ som blader, er stanset ut pĂ„ AccuGo! maskinen min (kjĂžpt hos Quiltefryd, den ogsĂ„). Jeg har brukt den “die’n” som heter “feathers”. Maskinen skjĂŠrer opptil 6 lag av gangen. Siden jeg strĂžk pĂ„ vlisofix fĂžrst, la jeg inn 3 lag. Det gikk helt smertefritt, kantene blir bare enda skarpere av at det er vlisofix bak. (Det gikk sĂ„ smertefritt at jeg sikkert lagde fjĂŠrkomponenter til 4-5 lĂžpere……. )
Jeg har scannet inn illustrasjonsbildet som fÞlger med alle disse skjÊremalene. Det ligger et bilde av malen i 100% stÞrrelse i hver pakke. Dette brukte jeg til stingsetting. Jeg importerte det til 5D Design Creator, som er en del av broderiprogrammene 5D Professional og 5D Suite. SÄ hvert enkelt blad er applikert med maskin! (De av dere som kjenner meg godt, vet at jeg ikke er av de aller ivrigste med applikasjon. Men kanskje jeg blir hekta nÄ?)
Det gikk forbausende bra. Jeg la inn en plasseringssÞm som viser hvor bladet (som jeg altsÄ har tenkt meg at det er!) skal ligge. Deretter brukte jeg mitt bittelille reisestrykejern og strÞk bladene pÄ plass. Og sÄ satte jeg i gang maskinen.
Se her, sĂžmmen treffer!
Applikasjon i ramme
Det er quiltet ekstra blader og kruseduller mellom applikasjonene. Hvis jeg skal vĂŠre helt ĂŠrlig – og det skal man jo vĂŠre – sĂ„ har jeg stingsatt dette ogsĂ„. Mao. sĂ„ har jeg laget hele ranken i brodermaskinen. Den er over 130 cm lang, sĂ„ jeg mĂ„tte flytte rammen flere ganger. Det var en omstendelig prosess Ă„ fĂ„ dette til Ă„ passe, men moro. Du ser litt av hva som skjedde pĂ„ de neste to bildene.
FĂžrst applikerte jeg i rammen………..
Applikasjon i ramme 2
og sÄ quiltet jeg i (etter at vatt og bakstykke var lagt til).
Quilting i ramme
RĂžd roseRĂžd roseRĂžd roseRĂžd roseRĂžd roseRĂžd roseRĂžd roseRĂžd roseRĂžd roseRĂžd roseRĂžd roseRĂžd roseRĂžd roseRĂžd roseRĂžd rose
Hvis du derimot quilter dette pÄ frihÄnd, sÄ kan jo bladene plassereres rundt omkring, bÄde her og der, bÄde tett og spredt. Det gjÞr det lite komplisert Ä bruke maskinbroderi fordi du da bare konsentrerer deg om ett blad ad gangen. Jeg har prÞvd det ogsÄ, det er kjempegÞy og det gÄr fort.
Hvis du kikker nĂžye pĂ„ det fĂžrste bildet, sĂ„ ser du at jeg har stiplet rundt motivene. Det har jeg gjort pĂ„ frihĂ„nd, med en Designer Diamond deLuxe! Jeg er helt mĂ„llĂžs over hvor fint det blir med denne maskinen! Ingen lĂžkker pĂ„ baksiden – noen gang. Og jeg er absolutt ikke noen stor frihĂ„ndsquilter, det har jeg sagt fĂžr.
Er du sĂ„ heldig at du har en Designer Diamond deLuxe, sĂ„ mĂ„ du ikke glemme Ă„ prĂžve dette! En blir gjerne veldig opphengt i de flotte broderegenskapene, de kan jo ta pusten fra en. Men deLuxe-systemet er ogsĂ„ utrolig godt egnet for Ă„ frihĂ„ndsquilte! Det kommer nok av at denne maskinen mĂ„ler ut nĂždvendig mengde trĂ„d per sting, mens andre maskiner bruker trĂ„dspenning. Og trĂ„dspenningen blir lett pĂ„virket av en bruker som drar litt for mye – eller litt for lite – her og der……..
For ordens skyld, de fÊrreste har en AccuGo! Men det gÄr veldig bra Ä klippe ut bladene fra malen og deretter bruke samme teknikk ogsÄ!
Det lille stingsatte bladet med plasseringsmal gir jeg gjerne bort hvis du vil prĂžve deg! SĂ„ bare legg inn en kommentar hvis du syns dette var spennende!
sĂžndag 24. juli 2011

NĂ„r en trenger noe Ă„ gjĂžre…………….

Som de fleste andre i Norge, har jeg sett og hÞrt pÄ nyheter kontinuerlig i to uendelig lange dager. Vi er blant de heldige, har ikke blitt rammet. Men dette gjÞr inntrykk pÄ alle som en, det er meningslÞst. Det at vi har to tenÄringer i huset, gjÞr avgjort ogsÄ noe med meg.

I forrige innlegg (som forÞvrig var bortimot klart fÞr alt dette grusomme skjedde), kommenterte jeg vÊret og det at vi quiltere alltid har noe Ä gjÞre pÄ en regnvÊrsdag. NÄ har jeg virkelig hatt glede av Ä ha en hobby. I sÄnne situasjoner mÄ jeg bare gjÞre noe, jeg blir enda mer lei meg av Ä sitte med hendene i fanget.

SÄ mens tankene har flydd og nyhetene er blitt presentert en for en, har jeg sydd! Og sydd! Behovet for Ä fÞlge med pÄ nyhetene til en hver tid er allikevel sterkt. Men jeg er sÄ heldig at jeg har en liten tv pÄ syrommet, den har holdt meg oppdatert.
1952_44dcb6283a0ea

Jeg har fullfĂžrt et nytt prosjekt i lĂžpet av helgen – en lĂžper. Nr. 2 er godt i gang. LĂžperen inneholder mer broderi enn en kanskje skulle tro, jeg har prĂžvd meg pĂ„ noe nytt. Den ble igangsatt for en drĂžy uke siden og jeg har ganske mange bilder liggende. SĂ„ jeg skal skrive litt mer om hva jeg har gjort seinere. Men akkurat nĂ„ hadde jeg bare lyst til Ă„ legge ut et par bilder av en lĂžper med farger som i alle fall jeg blir roligere av.

 

SONY DSC

 

SONY DSC

Demonstrasjon hos Quiltefryd

Torsdag var det altsĂ„ demonstrasjon av Husqvarna Vikings H|Class 600E hos Quiltefryd. Til tross for fellesferie og – etter denne sommerens forhold – bra vĂŠr, sĂ„ var interessen sĂ„ absolutt til stede. Det ble bĂ„de sydd og brodert.
1 I bakgrunnen ser du pc’en. Som tidligere nevnt, stĂ„r den tilkoblet under brodering. En kunne selvsagt Ăžnske at det ikke var nĂždvendig. Men nĂ„r det nĂ„ er det, sĂ„ har det sine fordeler ogsĂ„. Selve maskinen har en relativt liten skjerm. I steden viser pc’en mye av den informasjonen som en gjerne vil ha under brodering (hvor i broderiet en er, hvilke farger en burde plukke fram fra trĂ„dsamlingen osv.)
Broderiet trĂ„dte fram, mens vi prata om maskin, broderiprogram, mĂžnster, stoff, trĂ„d, ferie, vĂŠr, vind – og regn. Vi var enige om at regnet plager oss quiltere mye mindre enn gjennomsnittet av befolkningen. Maskinen gĂ„r med en behagelig lyd og i grunnen relativt fort, (men jeg hadde redusert hastigheten for anledningen). Jeg mĂ„tte natulig nok stoppe broderingen underveis for at kunder skulle kunne fĂ„ prĂžve andre ting. Men det gĂ„r greit Ă„ finne tilbake til samme punkt i broderiet, det finnes funksjoner for Ă„ forflytte seg i broderiet, bĂ„de langt (dvs raskt) eller bare noen fĂ„ sting.
Vi hadde fÄtt lÄne noen kjempefine modeller fra Husqvarna. Dette er modeller som du vil kjenne igjen fra brosjyre, hjemmeside osv. dersom du har kikket pÄ denne maskinen tidligere.
2 4 3
Fleecepledd med enkle (quilte)-broderier. Denne typen broderier lager relieff i fleecen.

Du ser ogsÄ ei linpute som er aldeles nydelig i virkeligheten. Den er overstrÞdd med diverse blomster fra bonusdesignene (og viser hvor store broderier medfÞlgende software kan hÄndtere).
Bluse med blomsterbroderier, kantet med blonde som er brodert pĂ„ H|Class (plukket fra bonusbroderiene). “Picnickurv”, dvs. det er i alle fall det denne veska kalles. Men personlig tror jeg ikke jeg ville “hatt rĂ„d” til Ă„ bruke den til det. Jeg mĂ„tte nok tatt den med pĂ„ bytur…..
SĂžmbeskrivelse til bĂ„de fleecepledd, bluse og veske ligger tilgjengelig pĂ„ Husqvarnas hjemmeside. Prosjektene er basert pĂ„ de bonusbroderiene som fĂžlger med maskinen. Men har du allerede broderimaskin, har du sikkert noen fĂ„ broderier tilgjengelig ogsĂ„…….
SĂ„ da kan du jo bare sy noe liknende!
Vil du ha link til prosjektene?
Fleecepledd: http://www.husqvarnaviking.com/NO/19583_19613.htm
Blusen: http://www.husqvarnaviking.com/NO/19583_19784.htm
Picnickurv: http://www.husqvarnaviking.com/NO/19583_19612.htm

NĂ„ stĂ„r H|Class’en hos Quiltefryd igjen, sĂ„ jeg fĂ„r kose meg med noe annet. Hvis du ennĂ„ ikke har sett den, er det bare Ă„ ta seg en tur. Og siden denne demoen var lagt til fellesferien, planlegger vi en reprise i lĂžpet av hĂžsten. For her er det mye moro!SP_HappyGoLucky_RicRac
mandag 18. juli 2011

Husqvarna Vikings H|CLASS 600E

Jeg har nylig kost meg litt med denne maskinen hjemme og skal demonstrere den hos Quiltefryd torsdag 21. juli, kl 15-18. Det vil bli annonsert pÄ Quiltefryds blogg, sÄ fÞlg med der hvis du syns det hÞres spennende ut. Jeg har en fÞlelse av at mange ikke en gang har hÞrt om denne maskinen, sÄ jeg har lyst til Ä skrive litt om den.
HClass600E_model-and-machin Den beste kilden til informasjon om maskinen ligger utvilsomt pÄ Husqvarna Vikings hjemmeside, sÄ kikk der. Jeg vil heller fortelle litt om hva jeg har gjort med maskinen og med programvaren som fÞlger med.

Som kjent, er jeg veldig glad i maskinbroderi. SĂ„ la meg – fĂžr jeg glemmer det – fortelle at jeg ogsĂ„ har prĂžvd Ă„ sy pĂ„ den og at jeg syns SØMEGENSKAPENE ER VELDIG GODE. Den var stĂždig og god, virket sterk og har et godt sĂžmutvalg som dekker de fleste behov. I tillegg har den et stort sĂžmomrĂ„de (med friarm). Det siste er et resultat av at maskinen ogsĂ„ har et stort broderomrĂ„de, i alle fall til Ă„ vĂŠre en “lillebror”. Den broderer 260mm x 160mm i en og samme rammesetting.
 H-CLASS_600E_machine_needle_threader_400_324 Maskinen er utstyrt med “saks” som klipper trĂ„dene mellom hvert fargeskift. (I tillegg kan selvsagt denne funksjonen brukes nĂ„r du mĂ„tte Ăžnske nĂ„r du syr.)
Den har ogsĂ„ en veldig god nĂ„litreder – automatisk. TrĂ„den legges opp i et spor til venstre for nĂ„la (se bilde). NĂ„r du trekker ned en hendel, tres nĂ„la automatisk. Veldig behagelig – og bedagelig, for den del.
Straks tilbake
Det jeg ble mest overrasket over da jeg “mĂžtte” denne maskinen fĂžrste gang, er at det fĂžlger med programvare, til tross for den sympatiske prisen. Og programvaren er innholdsrik! Via broderprogrammet fĂ„r du ogsĂ„ tilgang til mange flotte broderier, sĂ„ da er det bare Ă„ sette i gang.
Maskinen mĂ„ vĂŠre kablet opp til pc’en for Ă„ brodere. SĂ„ her er det en fordel Ă„ ha en bĂŠrbar pc – eller Ă„ kunne rydde litt plass ved siden av den stasjonĂŠre. Men programmet kan brukes uten av symaskinen er koblet pĂ„, sĂ„ du kan gjĂžre alt klart pĂ„ pc’en fĂžr du setter i gang broderingen. Og motsatt, du kan selvsagt bruke pc’en til mye annet mens broderingen pĂ„gĂ„r. Lese blogger, kanskje?
image
Bildet over viser det fĂžrste skjermbildet i programmet. Det er mange godsaker her, nok til massevis av blogginnlegg. Jeg brukte bare en Ăžrliten del, men moro var’e lell!
NĂ„lepute1 NĂ„lepute2
De to nÄleputene over er sydd med utgangspunkt i en beskrivelse jeg fikk da jeg var pÄ opplÊringskurs pÄ maskinen. En ser at samme mÞnster gjentas 9 ganger pÄ dem. Denne typen design lages veldig enkelt i medfÞlgende broderprogram! I det Þyeblikket du har lastet inn et (lite) broderi pÄ skjermen, kan du kopiere det automatisk inn i en slags tabellform der du selv bestemmer hvor mange rader og kolonner du vil ha. Jeg valgte en tabell med 3x3 celler og dermed var broderiet ferdig.
Tenk deg hvordan dette kan utnyttes til Ă„ fylle en hel ramme med artige smĂ„saker! Under ser du 4 broderier som er laget med denne funksjonen ut fra ett eneste motiv. (Motivet i eksempelet  er hentet fra et eldre broderikort fra Pfaff, nr 330, “Madeira 2”. Men om ikke det gĂ„r an Ă„ skaffe, sĂ„ har du helt sikkert noe annet kjempefint!)
Broderi1 Broderi2 Broderi4 Broderi3
Neste bilde viser skjermen i broderprogrammet nĂ„r “Design Browser” er valgt. En fĂ„r med andre ord med et arkiveringsprogram ogsĂ„, kjekt Ă„ bruke nĂ„r en skal lete etter spesielle broderier.
image
For Ă„ teste hvordan maskinen broderte i tykkere materialer, lagde jeg en sminkepung ogsĂ„ (hvilken bombe!). Denne gangen hadde jeg kjĂžpt noen av Åsnes (Quiltefryd) siste stoffer. For Ă„ fĂ„ fram de ganske store blomstene, endret jeg litt pĂ„ designet fra det fĂžrste mĂžnsteret mitt, (“Sminkepung med Ă„ttebladsroser”). Jeg mĂ„ innrĂžmme at jeg gjorde det i 5D Professional, der kjenner jeg terrenget godt.
Men det var i alle fall ikke noe Ä si pÄ resultatet av broderingen. ForÞvrig sydde jeg sammen sminkepungen pÄ H|Class 600E ogsÄ, helt uten problemer!
Sminkepung1 Legg forrresten merke til pynten!
Jeg har kjĂžpt verktĂžy hos Quiltefryd til Ă„ trekke knapper med, en tang av merke ITop med tilhĂžrende duppeditter.

MĂ„tte bare prĂžve den! Og den funka bra!
Pynt1

Mulighetene for Ă„ lage design med tekst er ogsĂ„ mange i programmet og bokstavene blir kjempefine ferdig utbrodert. Under er noen av skrifttypene, de kan brukes i mange stĂžrrelser. Ikke bare det, men nĂ„r teksten fĂžrst er lagt inn – gjerne i flere linjer ad gangen for den saks skyld – sĂ„ kan du faktisk gjĂžre masse endringer fĂžr du bekrefter at du er ferdig (som helning pĂ„ bokstavene, avstand mellom bokstavene, kontur rundt bokstavene, type stĂžttesting, kompensasjon for stretchstoff osv.). SĂ„ min konklusjon er klar her:
Tekst


Dette er Husqvarnas minste brodermaskin, men den er neimen ikke sÄ liten som en skulle tro! Her syns jeg en fÄr veldig mye for pengene, gitt. Maskinen mÄ jo vÊre super for
* en som har lyst til Ä prÞve seg pÄ brodering, men ikke vil bruke altfor mye penger pÄ maskin fÞr ha eller hun vet om det fenger. Dette gjelder uansett om en syr klÊr etc. eller er en typisk quilter.
* en som vet at sĂžm og maskinbroderi er topp, men har et litt begrenset budsjett. Denne maskinen koster ikke mer enn enn stor symaskin.
Veil. pris per i dag er kr 12.995,-.
* en som allerede er sĂ„ ivrig i maskinbrodering at en ekstra maskin kunne vĂŠre “kjekt Ă„ ha”………
onsdag 13. juli 2011

En sommerlig topp til fikk pynt!

Bilde1 Jeg har vÊrt pÄ salg!
KjÞpte en enkel topp pÄ sommersalg for kr 40,- og visste allerede i butikken hva jeg ville gjÞre med den. (Det vet jeg veldig sjelden!) Jeg pyntet nemlig en topp i fjor med de samme blomstene som her, og den toppen ble brukt til det kjedsommelige.
2 1
FĂžr og ……….. ..etter.
Blomsten er av typen frittstĂ„ende blonde (“Freestanding Lace, FSL”). Den er hentet fra et av Husqvarna Vikings broderkort, “Elegant Embellishment” . Det kan nok vĂŠre vanskelig Ă„ fĂ„ tak i nĂ„, men du kan sikkert ogsĂ„ finne noe brukbart i et stĂžrre broderi og “klippe ut” en tilsvarende blomst. Eller ta en titt pĂ„ det du ellers mĂ„tte ha………
Jeg har fylt en ramme med denne blomsten. Bruker en liten ramme og legger to lag med vannlĂžselig stabilisering (Soluvlies) i den. Stabiliseringen mĂ„ ikke vĂŠre av den gjennomsiktige typen fordi den blir kraftig perforert underveis. SĂ„ bruk en mer “stofflig” type. Da blir resultatet bra.
3 Hvis du lurer pÄ hvorfor 4 av blomstene har en annen blÄfarge, sÄ er svaret at jeg skiftet mening med hensyn til trÄdvalg underveis. Det er gjerne lettere Ä se om fargen vil passe etter at en er kommet i gang med broderingen. SÄ jeg stoppet maskinen etter 4 blomster og byttet blÄfarge.

Apropos stoppet maskinen;
NÄr du fyller en ramme med sÄ smÄ enheter, sÄ husk Ä fargesortere broderiet fÞr du starter broderingen! Det ville vÊrt lite spennede Ä mÄtte skifte trÄd to ganger per blomst her!
Jeg har brodert to fulle rammer for Ä komme helt rundt halsen. Selvsagt kunne jeg fylt en stor ramme og sluppet med ett broderi. Men det blir totalt sÄpass mange sting at jeg syns det er lettere sÄnn. I de aller minste rammene sitter jo alle typer stabilsering som stÞpt uten at jeg trenger Ä anstrenge meg.
Jeg foretrekker Ä legge broderiet i vann FØR jeg klipper bort alle trÄder. NÄr stabiliseringen er fjernet, vil undertrÄden holde blomstene sammen i en kjede og de er lette Ä fÄ opp av vannbadet. Deretter klipper jeg dem rene og syr dem pÄ.
Tro det eller ei, jeg foretrekker Ă„ gjĂžre det for hĂ„nd. Det er selvsagt fullt mulig Ă„ sy dem pĂ„ med maskin, men for meg er dette tv-arbeid. Som mange andre “hĂžrer “ jeg tv nesten hver kveld. Og det skal ikke mer enn et par nest til pĂ„ hver blomst. Jeg klipper ikke trĂ„den mellom blomstene, men fester den heller med et et ekstra sting.
SÄ lÞp og kjÞp en topp pÄ salg og sett i gang maskinen din!
Lykke til!
torsdag 7. juli 2011

T-skjorta broderes!

1

Broderiet fra “Cutwork Techniques II”  som ble gjort klart tidligere (forrige innlegg), er nĂ„ vel forvart pĂ„ en - som sagt - helt tradisjonell T-skjorte. Et sĂ„nt broderi gjĂžr i grunnen underverker, for plagget blir raskt litt mer enn “helt tradisjonelt”. Resultatet ser du her.
Siden T-skjorter mĂ„ tĂ„le mye vask, tok jeg ikke sjansen pĂ„ Ă„ gjĂžre broderiet helt gjennomhullet. Jeg forsterket derfor med en hvit/transparent organsa bak broderiet. I broderier som er stingsatt for “Cutwork Needles”, er det lagt inn en trĂ„klesĂžm rundt ytterkantene av motivet like ETTER at du er ferdig med Ă„ skjĂŠre huller med nĂ„lene. PĂ„ dette tidspunktet legger du vanligvis inn et lag med vannlĂžselig stabilisering – under ramma – som sĂ„ festes med den sĂžmmen jeg akkurat nevnte. Men pĂ„ T-skjorta her la jeg fĂžrst et lag med organsa og sĂ„ et lag med vannlĂžselig. Hvis du ser godt etter, kan du ane nyanseforskjeller i hullene. Det skyldes at jeg ikke har fjernet den vannlĂžselige stabiliseringen overalt, den satt godt i de minste hullene. SĂ„ jeg tillater meg Ă„ vente til fĂžrste vask, da blir det jo borte uansett.
Jeg tok en del bilder i lÞpet av broderseansen ogsÄ. Vil du se?
Jeg skriver gjerne ut en skisse av motivet i full stÞrrelse (i 5D Embroidery Extra fra Pfaff eller Husqvarna Viking) og plasserer den der jeg vil ha motivet, fester med knappenÄler, eller aller helst med god tape.
Det Ă„ fĂ„ plassert T-skjorta i ramma er ikke alltid like lett. Og jo mindre den er, jo verre blir det. Jeg liker Ă„ bruke stabilisering der jeg kan klebe fast T-skjorta, for eksempel Filmoplast. Da slipper jeg dessuten ogsĂ„  stabilisering som strykes fast, siden elastisiteten i stoffet settes helt ut av spill nĂ„ T-skjorta klebes fast. (Jeg har, som de fleste andre, dyrekjĂžpt erfart hvor viktig det er at all elastisitet fikseres fĂžr en setter i gang brodering i elastiske materialer……...)
Her er jeg kommet et hakk lenger og har flyttet ramma helt til nÄla treffer midtpunktet pÄ skissen.
SĂ„ FJERNER JEG SKISSEN, fĂžr jeg setter i gang. 
Smilefjes som blunker
FĂžrste farge er nesten unnagjort,en kontur av motivet anes her. Det neste som skjer er at  jeg setter inn nĂ„lene, en etter en. Siden jeg er sĂ„ heldig  Ă„ brodere pĂ„ en Designer Diamond, fĂ„r jeg klar og visuell beskjed pĂ„ skjermen om nĂ„r jeg skal sette inn nĂ„ler, samt hvilken farge som trengs. (Det finnes 4 nĂ„ler i pakningen. Du bruker enten bare to av dem eller alle fire i hvert enkelt broderi.)

Og HUSK en ting:
NĂ„r du er ferdig med nĂ„lene, sĂ„ MÅ du rense maskinen fĂžr du gĂ„r videre. Det vil nĂždvendigvis legge seg en del rusk og rask rundt spolen. SĂ„ ta ut spolehuset, finn fram Q-tipsen og ta en ordentlig runde fĂžr du setter i gang igjen!

Her er vi kommet fram til finishen.
Hvis du er heldig, kan du kanskje se at det nÄ ligger 2 trÄklesÞmmer like ved hverandre (se pil). Den fÞrste lagde jeg pÄ vanlig vis, ved Ä trykke pÄ FIX-knappen fÞr jeg satte i gang broderiet. Men den innerste av dem er, som nevnt, en del av selve broderiet. Det er den sÞmmen som festet organsa og vannlÞselig stabilisering til underlaget.
Dette siste laget med stabilisering MÅ til. For etter at nĂ„lene er ferdige med sin jobb, har de ikke bare gjennomhullet stoffet, men ogsĂ„ det fĂžrste laget med stabilisering.
Har du kommentarer eller syns noe er ukart, sĂ„ legg gjerne inn en kommentar! De skal vĂŠre velkomne. Jeg vil generelt gjerne vite hva dere “der ute” Ăžnsker Ă„ finne pĂ„ denne bloggen. SĂ„ skal jeg se hvilke Ăžnsker det er mulig Ă„ oppfylle! Ha det fint til neste gang!

Om meg

Marit
Takk for at du kikker innom! Her vil du fÞrst og fremst finne stoff om maskinbroderi, programvare for brodermaskiner og quilting. Jeg startet med maskinbroderi i Är 2000 og kan vel trygt si at det fort ble en altoppslukende hobby! Kombinasjonen av quilting og maskinbroderi, eller aller helst quilting pÄ brodermaskin, er min favoritt!
Vis hele profilen min

FĂžlgere

Oversettelse